Sawetara prekara sing kudu sampeyan ngerteni sadurunge masang perapian kayu

2021-03-23

1. Instalasi kudu rampung dening para profesional
Nginstal perapian minangka tugas profesional lan kudu dioperasikake dening para profesional. Amarga panginstalan tungku geni nyata sing ngobong kayu nduwe serangkaian ilmu pemadam kebakaran lan kudu nggunakake komponen cerobong asep khusus kanthi sertifikasi keamanan, mula mbutuhake profesionalisme lan keamanan kanthi sarat. Kanggo perapian sing durung diinstal dening para profesional, perusahaan asuransi ora bakal menehi omah kasebut. Asuransi

2. Kondisi instalasi sing kudu dipenuhi

Tipe kamar instalasi: Umume mung cocog kanggo vila, omah dhewe lan penthouse.

Kanthi cerobong asep: Kanggo villa kanthi cerobong asep lan omah sing dibangun dhewe, umume cerobong asep mung butuh udakara 3-4 meter, lan banjur cerobong asep bisa digawa menyang cerobong asep.

Tanpa cerobong asep: Yen sampeyan nginstal geni ing kayu tanpa cerobong asep, sampeyan bisa nggunakake pipa asap kanggo ngetokake gas buang. Sing ditemtokake yaiku: 4 meter â ‰ ¤ dhuwure pipa asap â ‰ ¤ 15 meter, yaiku dhuwure pipa asap ora kurang saka 4 meter. Dawane maksimal ora kudu ngluwihi 15 meter, lan titik paling dhuwur kudu ngluwihi atap nganti 1 meter.

Cadangan bolongan dhasar lan tembok: perapian kayu bisa dipasang nalika tukang batu mlebu ing situs kasebut. Nalika pipa kudu menyang tembok njaba, luwih becik nyilih pigura baja tembok njaba kanggo dipasang. Sajrone instalasi, kudu nggawe lantai lan cadangan bolongan kanggo pipa asap kanggo metu saka tembok (biasane bolongan bunder kanthi diameter 160mm).

Bahan dekorasi geni: Nalika nggawe pigura perapian utawa tembok budaya tungku ing saubengé geni, priksa manawa dihias nganggo bahan geni, kayata marmer, watu budaya, bata tahan api, semen suhu dhuwur, lsp kanggo dekorasi awak perapian lan pipa kumelun. Yen pipa asap mlebu ing plafon, coba gunakake baja ringan kanggo perawatan plafon. Yen ana dekorasi kothak kayu, mesthine kudu dipisahake luwih saka 300mm, lan nggunakake asbes kanggo ngisolasi.

3. Reresik cerobong asep kudu ditindakake dening para profesional
Miturut frekuensi lan intensitas tungku, tungku geni lan cerobong asep kudu diresiki 1 nganti 2 kali setahun. Antarane, ing njero, lawang lan kaca ing perapian bisa diresiki dhewe, nanging cerobong asep kudu diresiki dening para profesional. Amarga ngresiki cerobong asep kudu munggah ing atap kanggo mlebu ing ndhuwur flue, langkah-langkah keamanan sing sampurna lan operasi profesional kudu ditindakake.

4. Bahan bakar kayu sing cocog karo standar kudu digunakake

Kobongan bakar bakar ing perapian kudu cukup garing, kanthi kandungan banyu kurang saka 20%. Nalika kayu bakar garing diobong, ora mung ora bisa ngetokake panas sing cukup, nanging uga bakal ngasilake akeh kumelun lan bledug, sing bisa ngrusak lingkungan lan sampah bahan, sing ora larang regane. Kayu bakar sing luwih padhet, luwih tahan kobong, kayata kayu, kayu macem-macem lan liya-liyane.

Perlu dielingi yen sawetara tungku kayu ora bisa diobong. Kayu bakar berminyak bakal ngasilake minyak crepe nalika kobong, sing nemplek ing tembok cerobong asep lan angel dibersihake. Akumulasi wektu bakal nambah risiko kobongan, kayata wit teh, wit cemara, lan wit persik.

Kajaba iku, kayu sing diobati kanthi kimia bakal ngeculake gas beracun nalika diobong, kayata turu, kayu lapis utawa papan liyane sing ana lem. Kajaba iku, dilarang banget ngobong sampah lan produk plastik ing tungku, sing bakal ngregeti hawa lan gampang ngrusak tungku lan cerobong asep.